Univectra d.o.o.

Univectra je trgovsko tehnično podjetje, ki nudi specializirane tehnične rešitve tako za lastno porabo kot za nadaljno prodajo. Direktno sodelovanje s proizvajalci zagotavlja najboljšo ponudbo in ustrezno podporo.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2009 z namenom, da bi združili tehnično znanje in trgovsko dejavnost. Osnove izhajajo iz večletnih izkušenj pri tehnični podpori in prodaji sistemov za neprekinjeno napajanje in sistemov za klimatizacijo v podatakovnih centrih ter poslovnih stavbah.

Dejavnost se je kmalu razširila na ogrevalno tehniko najprej kot kooperant za druga podjetja na področju servisa za ogrevanje na pelete in drva, nato pa s prevzemom vloge uradnega servisa.

Leta 2017 je prišlo do ključnih sprememb v poslovnih sodelovanjih, kar je privedlo do bistvene razširitve prodajnega programa z direktnim sodelovanjem s proizvajalci tehnične opreme.

Leta 2020 je nastopila nova ekipa s komercialnimi izkušnjami na domačem in mednarodnem tržišču, kar je omogočilo razširitev poslovnih obzorji po celotni Evropi in vzpostavitev povezav z daljnim vzhodom.

Univectra poleg električnih, ogrevalnih in klimatskih sistemov zagotavlja tudi raznoliko ponudbo opreme in rešitev za potrošnike, podjetja in industrijo. Z mednarodnomi sodelovanji gradimo tržne verige, povezujemo proizvajalce s trgovino in pomagamo pri iskanju najboljših ponudnikov rešitev. Raznolikost prodajnih programov upravljajo specilizirani oddelki ali blagovne znamke, s katerimi nastopamo na tržišču.